Author Topic: F-Zero Breaking Firmware  (Read 2114 times)

Offline Mrnoname

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
F-Zero Breaking Firmware
« on: 20/Apr/2015 12:50:00 AM »
I recently got a Retrode, and dumped all my games and saves. The only game that didn't work that should have was F-Zero. When I put it in, the ROM and SRAM don't show up, and when I put a different SNES game in, it doesn't show up. In addition, the OS X tool no longer works afterwards, so I have to reflash the firmware manually in terminal. I have cleaned the cartridge with Q-Tips and alcohol, but it still doesn't work. Any ideas?

Offline Matthias_H

  • Retrode Forum Techie
  • A Retrode Hero
  • *****
  • Posts: 546
  • Karma: +21/-0
    • View Profile
Re: F-Zero Breaking Firmware
« Reply #1 on: 21/Apr/2015 06:29:58 AM »
First of all, I hope you have your Retrode working again (maybe after reboot), or was it damaged permanently? As for F-Zero, I've never heard about such problems. Can you confirm 100% that it is a genuine product, or could it be counterfeit?
http://www.retrode.org

I no longer sell the Retrode. For sales inquiries, please contact our friends at DragonBox.

Offline Mrnoname

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: F-Zero Breaking Firmware
« Reply #2 on: 21/Apr/2015 09:29:14 AM »
It seemed to not work at all, so I had to reflash the firmware in Terminal (may have been overkill).
I just put it in again without the case on, and it worked for the first time out of about 10 tries. I put the case on, and it didn't work. I tried many times with and without the case, and it seems that the case is preventing it from reading somehow. I even tried it with another game case on, and it still didn't work. But it worked consistently without any case, even the SRAM. I'm totally clueless now.

Edit: Also, it seems on par with Google Images results, the other game, and this thread for being an official cartridge. I'm not sure why anyone would want to bootleg F-Zero anyway.
« Last Edit: 21/Apr/2015 09:56:25 AM by Mrnoname »

Offline Matthias_H

  • Retrode Forum Techie
  • A Retrode Hero
  • *****
  • Posts: 546
  • Karma: +21/-0
    • View Profile
Re: F-Zero Breaking Firmware
« Reply #3 on: 21/Apr/2015 03:20:25 PM »
Just to avoid confusion: You're talking about the Retrode case now, right? (Not that that would make the matter any less confusing)
http://www.retrode.org

I no longer sell the Retrode. For sales inquiries, please contact our friends at DragonBox.

Offline Mrnoname

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: F-Zero Breaking Firmware
« Reply #4 on: 21/Apr/2015 08:21:24 PM »
No, I'm talking about the game shell. When I put the bare board in the Retrode, it works fine. But with any cartridge shell on, it doesn't mount.