Author Topic: Does the Retrode 2 work with Windows 10?  (Read 1757 times)

Offline DigitlSamurai

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« on: 09/Jun/2016 06:47:34 PM »
Sorry if this has been answered, but I can't find it anywhere.

I'm interested in buying a Retrode 2, but I can't find anywhere whether it works on Windows 10. I'm also interested in the N64 adapter and would like to know whether it works with Windows 10 as well?

Offline javidg96

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« Reply #1 on: 12/Jun/2016 04:35:20 PM »
It does. Go for it. You'll need a Windows 8 or lesser system to update the firmware for now, though.

Have fun!

Offline DigitlSamurai

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« Reply #2 on: 15/Jun/2016 01:30:24 AM »
Can I use it without updating the firmware? All I have is Windows 10.

Offline RazorX2014

  • Junior Retrode
  • **
  • Posts: 35
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« Reply #3 on: 15/Jun/2016 02:03:03 AM »
if you got plenty of space you could download vmware and install windows vista or windows 7 on it and try that

Offline Aleron Ives

  • Junior Retrode
  • **
  • Posts: 38
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« Reply #4 on: 15/Jun/2016 07:17:40 PM »
Check the firmware page to see if you care about any of the features and fixes that have been added. If you don't care about the new firmware, then don't update. ;) If you want the update, you could always use a Linux Live CD or flash drive to update without having to install another OS or use a VM.

Offline DigitlSamurai

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« Reply #5 on: 17/Jun/2016 05:31:10 PM »
Check the firmware page to see if you care about any of the features and fixes that have been added. If you don't care about the new firmware, then don't update. ;) If you want the update, you could always use a Linux Live CD or flash drive to update without having to install another OS or use a VM.

I have a flash drive; can I plug it into my Windows 10 PC to install the firmware update? If so, how do I do it? Do I still need a PC with Windows 8, or earlier to get the firmware update onto the flash drive? Also where can I find the firmware page?

Offline Aleron Ives

  • Junior Retrode
  • **
  • Posts: 38
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« Reply #6 on: 17/Jun/2016 10:57:46 PM »
The flash drive would be to install Linux and has nothing to do with the Retrode directly. You can tell your PC to boot from the flash drive instead of your HDD with Windows, and once you're running Linux, you could perform the firmware update using the Linux method in order to avoid the problems with Windows 10. Once you're done updating the Retrode, power off the PC, remove the flash drive, and then start the PC normally to boot Windows 10 again.

Offline Lowe0

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« Reply #7 on: 06/Aug/2016 02:06:07 PM »
Another vote for the Linux live USB firmware method.  It's far more reliable than the Windows method in my experience.

Offline Wannado

  • Junior Retrode
  • **
  • Posts: 95
  • Karma: +12/-0
    • View Profile
Re: Does the Retrode 2 work with Windows 10?
« Reply #8 on: 06/Aug/2016 06:43:29 PM »
Also note the pierre's post (reply #16) in the Error Code 43 thread, in case you run into such an issue.

Has anybody tried that on Windows 10? The link pierre posted refers to Windows 8.1. (Edit:) Oh, wait, I guess the issues on Windows 10 were different (FLIP software/driver compatibility).
« Last Edit: 06/Aug/2016 06:48:18 PM by Wannado »