Author Topic: Disabling SA-1 Lockout Chip inside the Cartridge?  (Read 4239 times)

Offline Naudiz

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Disabling SA-1 Lockout Chip inside the Cartridge?
« on: 13/Feb/2012 12:44:42 PM »
I just received my retrode a few days ago, and I'm already loving it :D

I read about compatibility issues with SA-1 games like Super Mario RPG. My idea about this topic was: Has anybody tried (or would be willing to try) tho disable the SA-1 inside the cartridge, as described in this short manual?

Maybe this way SA-1 games could work on a retrode?

Offline Matthias_H

  • Retrode Forum Techie
  • A Retrode Hero
  • *****
  • Posts: 551
  • Karma: +21/-0
Re: Disabling SA-1 Lockout Chip inside the Cartridge?
« Reply #1 on: 13/Feb/2012 04:10:32 PM »
I doubt it will work. The data still needs to pass through the SA-1, which requires 2 additional clock signals on the cartridge port. The Retrode doesn't provide these clocks.
https://www.retrode.org

I no longer sell the Retrode. For sales inquiries, please contact our friends at DragonBox.

Offline Naudiz

  • Baby Retrode
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
Re: Disabling SA-1 Lockout Chip inside the Cartridge?
« Reply #2 on: 14/Feb/2012 04:08:19 PM »
Maybe I will get my hands on a copy of Mario RPG soon, then I can try :)

Offline Matthias_H

  • Retrode Forum Techie
  • A Retrode Hero
  • *****
  • Posts: 551
  • Karma: +21/-0
Re: Disabling SA-1 Lockout Chip inside the Cartridge?
« Reply #3 on: 14/Feb/2012 05:48:08 PM »
I have a copy of SMRPG, and let me tell you I've tried quite a bit. I wish you the best of luck! :)
https://www.retrode.org

I no longer sell the Retrode. For sales inquiries, please contact our friends at DragonBox.